Kirakat, Élj "zölden", Tavaszváró

Zöld lakótársat mindenkinek / alapozó

florarium novenyek

 

Bár a tél nem tipikusan a kertészkedés, növényültetés időszaka, mégis minden évszakban lehet alibit találni arra, hogy beszerezzük néhány zöld dekorációt a lakásunkba. 

Az alábbi magyar designerek mindegyike olyan növényeket, floráriumokat kínál, amik igazodnak a növényekkel való viszonyunkhoz: ha teljesen kezdő vagy, esetleg növény-gyilkos hírében állsz, akkor sem kell lemondanod a szobanövényekről. Persze a profi növénytermesztőknek is van náluk miből csemegézni. 

Első körben olyan márkák növényeit hoztuk, amiket kifejezetten ajánlanak kezdő növény-gazdiknak, vagy a növényeket szerető, de a gondozásban kevésbé jeleskedőknek.  Ezeket összefoglalóan egyébként floráriumoknak nevezzük, amiknek a lényege, hogy az üvegbe zárt növények önmagukat öntözik. A napsütés hatására ugyanis az edény lakói párologtatnak, a pára pedig az üvegedény belső falán lecsorogva megöntözi a növényt.

Bublab

Bubla Ágnes növénykompozíciói nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy itthon újra népszerűbb a szobanövény-tartás.

A Bublab összeállításai újrahasznosított üvegekbe készülnek, elsősorban pozsgás növényekből, amik köztudottan túlélő fajták.

Az üvegcse tartalma úgy van összeállítva, hogy jelez a tulajdonosának, ha gondozásra (értsd: öntözésre) van szüksége. Azon kívül csak annyi a dolgod velük, hogy gyönyörködj bennük.

Fotók: Bublab

Mágikus kert floráriumok

A Mágikus kert üvegeibe zárva teljesen önfenntartó ökoszisztémák működnek. Az üvegek szűk száján át kerül be minden alkotóelem, ami komoly szakmai tudást igényel. Ennek köszönhető viszont, hogy az üveg-univerzumot gyakorlatilag tényleg nagyon ritkán kell gondozni.

A készítője pedig nem csak garanciát, de a karbantartást is vállalja.

Fotók: Mágikus kert florárium

Mini Kertek és Floráriumok 

Ha a csodás növényeken felül még valami extrémebb dekorációra vágysz, akkor érdemes körülnézned a Mini Kertek és Floráriumok üvegei között.

Ennél a márkánál ugyanis nemcsak növények, hanem mini dekorációk, szobrok is helyet kapnak az üvegedényekben. A működési logika itt is ugyanaz.

További stílusjegye ezeknek a floráriumoknak a világos kavicsréteg és a sötét termőföld közötti éles kontraszt.

Fotók: Mini Kertek és Floráriumok

+1

RisoPlant

A floráriumlakó pozsgások mellett más túlélő típusú növényeket is értékesítenek. Főleg kaktuszokat találsz náluk, rengeteg fajtát és méretűt.

Emellett rendszeresen tartanak floráriumkészítő workshopokat is, ahol kedvedre alkothatod meg a te kis üveg-parkodat.

Fotók: RisoPlant

Related Posts