Magazin

Továbbadni a roma örökséget

Lehet, hogy sokan nem tudjátok, de ma is egy jeles napot ünnepelünk: április 8. a Romák Világnapja! Meg is ragadnánk az alkalmat és pár mondatban bemutatnánk nektek Magyarország első roma divatstúdióját, a Romani Designt!

A tervezőpáros: Erika és Heléna

A márka 10 éve van jelen a hazi divatszcénában és nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy az iparművészeten keresztül segítse a romák társadalmi beilleszkedését. A Romani szíve és lelke a két testvér, Varga Erika és Varga Heléna. Közös munkájuk egy ötvösműhelyben kezdődött és pár év után egészen Doháig vezetett, ahol a Heya Arabian Fashion Show keretén belül még az uralkodó család egyik prominens tagja is felkereste a márka standját. Nem túlzás azt állítani, hogy ma már szerte a világon nagy népszerűségnek örvendenek a brand különleges szín- és motívumvilággal rendelkező ruhadarabjai.

A munkából az egész család kiveszi a részét: a kezdeti időszakban a rokonság tagjai gyűjtötték az anyagmintákat, az édesanya pedig a mai napig kézműves Romani babákat tervez. A Romani Design tehát egy igazi szerelemprojekt, melynek fontos társadalmi missziója is van: közelebb hozni a roma népviseleti örökséget az emberekhez és hídat építeni a kultúrák között.

Kedvcsinálóként hoztunk nektek még pár képet:

Related Posts