Kulissza

Tinytrip GlassArt – Villáminterjú

Folytatjuk azon missziónkat, hogy közelebb hozzuk hozzátok a magyar designereket, éppen ezért ezen a héten a Tinytrip GlassArt fiatal tervezője válaszolta meg kérdéseinket. Ismerjétek meg Kovács Petra világát!

1. Miért épp ezt a design-vonalat, desing-területet választottad mint alkotási technika? Hogy alakult ez az életedben?

Őszintén szólva, egészen 14 éves koromig nem is gondoltam az üvegre mint alkotói felületre. Amikor jelentkeztem a Kisképzőbe, 3. helyen állt nálam ez a szak, az első a bőr volt, a második pedig az ötvös. Mint minden lány, én is a divathoz szerettem volna kapcsolódni. Azonban ez a 2 szak nagyon túlterhelt a mai napig és nem sikerült bejutnom, de az üvegre igen. Az ékszerkészítés itt is elég hamar kiforrt nálam, inkább kísérleti szinten. Amikor tananyag lett az ólomüveg, másnéven tiffany technika, akkor éreztem, hogy megtaláltam a nekem való szakmát. Azonnal beleszerettem és az üveggel is sokkal erősebb kapcsolatom lett. Innentől kezdve tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Szakközép után különböző műhelyekben helyezkedtem el, ahol lámpákat készítettem vagy épp ólomüveg mennyezetet restauráltam. Aztán volt egy kisebb kihagyásom, majd megteremtve a megfelelő körülményeket sikerült 2018 közepén belevágnom a saját készítésű üvegcsodák gyártásába.

2. Mit jelent neked a márkád, a termékeid?

A TinYTrIP számomra az önmegvalósítást jelenti. Mindig is az alkotással tudtam igazán kifejezni magam, és ez felnőtt koromra sem változott. A TinYTrIP azért is nagyon fontos, mert az érzéseimet, gondolataimat adom át az embereknek az üveg által, a természet iránti szeretetem jelenik meg minden munkámban. Szívvel-lélekkel készül minden alkotásom.

3. Inspirálódni sokféleképp lehet, neked hogy megy ez a leghatékonyabban és hol?

Bárhol, bármikor, bármiből tudok inspirálódni, csak nyitottnak kell lenni a külvilágra. Leginkább a természet inspirál, de ugyanúgy egy szituáció, egy levél erezete, egy elkapott beszélgetés is tud ötletet adni.

4. Ha váltanod kellene szakmát, mire váltanál és miért?

Nagyon szeretek sportolni, mozogni, ha nem lenne a TinYTrIP, akkor nagy valószínűséggel ezzel kapcsolatban helyezkednék el, akár személyi edzőként.

5. Mi foglalkoztat most leginkább, mint alkotó?

Az új terveim, céljaim amiket kitűztem az évre.

6. Kedvenc színed? Kedvenc formád?

Minden színt imádok! Nem tudnék egyet választani. Formákból inkább a kissé szögletesebbeket szeretem.

7. Legfontosabb példaképed, meghatározó szakmai támpontod?

Gyerekkorom óta apukám a példaképem, mindig arra törekszem, hogy olyan legyek mint ő. Mindenben támogat, rá bármikor számíthatok, ha elakadok valamiben, vagy akadályba ütközöm, esetleg alkotói válság kerít magába.

8. Könyv, amit épp olvasol?

Jelenleg 2 könyv van folyamatban, Dante – Isteni színjáték és Oravecz Nóra- Van egy ötletem.

Galériánkban megtekinthetitek Petra bájos ékszereit:

Related Posts