Kirakat

Októberben újra Budapest Design Week!

Ha ősz, akkor Budapest Design Week! A programsorozat már 16 éve csábítja a design szerelmeseit. A növekvő népszerűségnek köszönhetően a szervezők vidéki városokkal is partnerséget kötöttek, így a fővárosban tartott eseményekkel egy időben Debrecenben, Egerben, Győrben, Pécsett, Sopronban, Szentendrén és Veszprémben is izgalmas programokkal várják az érdeklődőket.

Az idei Design Hét október 1. és 11. között kerül megrendezésre hibrid formában. Ez egyszerűen annyit tesz, hogy a kialakult vírushelyzet miatt a programok nagy része átkerül a virtuális térbe, online kerülnek lebonyolításra. Ahogy már korábbi cikkünkben említettük, a rendezvény témája ezúttal a körforgásos gazdaság lesz, így a Design Hét mottója a következő: „Tartsd körforgásban!” Az események nagy része is e köré épül, kisfilmek, online kiállítások, kis-és középvállalkozások nyílt napjai helyezik rá a hangsúlyt.

Mi már nagyon várjuk a csütörtököt, össze is gyűjtöttünk pár érdekes programot, nézzük is mi van a repertoárban!

Bevezetés a műgyanták világába – Átfogó előadás Abonyi Almával és Speckmann Fruzsinával

Abonyi Alma workshopjai és kedvezményei mellett online programokkal is készül a Budapest Design Weekre. Ezúttal Speckmann Fruzsina bevonásával tart előadást a műgyantáról.

Botos Balázs – Betekintés a kerámiaműhelybe

Papíron formatervező, ötvös végzettsége is van, mégis a kerámiák ejtették őt rabul. Botos Balázs ékszerei és home decor tárgyai sokszínűek, meglepők és minden részletükben szerethetők. Elmondása szerint olyan tárgyakat készít, melyek kirángatják vásárlóit a hétköznapokból és megmosolyogtatják őket.

Ezek után nem meglepő, hogy termékei között a színes késélezőtől a koponyabrossig számos forma és ötlet szerepel – ráadásul az utóbbi időben meseszerű nippeken is dolgozik párjával, Harsányi Hajnalkával. Balázs igyekszik a kerámia kis ökológiai lábnyomához mérten környezettudatosan megválogatni eszközeit: edényeit, bizonyos felszereléseit közeli éttermekből gyűjti be.

Az extravagáns megmunkálás mögött komoly szaktudás rejlik, amihez a helyszínt Víg utcai lakásműhelye biztosítja. Balázs a Nyitott stúdiók programsorozat résztvevőjeként Instagramján mutatja be környezetét és munkáit.

Látogatás a Mandragora Design showroomjában

Aki a Budapest Design Week során ellátogat a Pasaréti úton, a Mandragora Design természet ölelésében található showroomjába, estébe nyúlóan válogathat a cipők közül, egyedi rendelést adhat le – és apró meglepetésekben is lehet része

Szövő workshop a Vandor Studióban

Vándor Krisztina a Nyitott stúdiók programsorozat keretein belül várja két hétvégi napon is a használati textíliák elkészítése iránt érdeklődőket.

Start Up Guide Live

A Magyar Formatervezési Tanács kiemelten sikeres projektjei közé tartozik a Start Up Guide, ez az online elérhető, bárki által szabadon letölthető, évente frissített, és kifejezetten a kreatívipari mikrovállalkozások igényeire szabott kiadvány. A védjegyekkel, jogokkal, marketinggel, üzleti információkkal rendkívül gazdagon telített adattár, melyhez praktikus fogalomtár is kapcsolódik, a Budapest Design Week tiszteletére ‘megelevenedik’, és október 5-8. között egyedi webinar formájában valósul meg.

Az online eseménysorozat most a hazai kreatívipari vállalkozások Covid-19 járvány okozta válsághelyzetre adott, lehetséges válaszait vizsgálja olyan résztvevők közreműködésével, mint Antalóczy Tímea tanszékvezető docens (MOME), Kiss Tibor divattervező (Je Suis Belle), Temesi Apol tervező (RAWfiction), Törőcsik Mária egyetemi tanár (Pécsi Tudományegyetem), Vágó Réka cipőtervező (VAGOREKA).

Részletes program és regisztráció itt!

A Design Hét összes eseményét itt találjátok!

Forrás: https://designhet.hu/2020/

Related Posts