Kirakat

Nőnapi inspiráció: Vecsei Zsófi munkássága

Március 8. a nap, amikor a világ minden táján a nőket ünneplik, már több mint 100 éve. Ilyenkor nálunk is virágba borulnak a városok, úton-útfélen árusokba lehet botlani, akik gondosan becsomagolt csokrokat kínálnak minden arra járónak. Mi is szerettünk volna megemlékezni erről a jeles napról, de kicsit másképp. Nőnapi írásunkban most egy rendkívül tehetséges és inspiráló magyar tervezőnő munkásságába pillanthattok be, aki kalapjaival felébreszti a hölgyekben szunnyadó magabiztosságot és elegáns, egyedi megjelenést kölcsönöz nekik. 

Zsófi a Blahalouisiana énekesnőjével

Vecsei Zsófi nevét szerintünk senkinek sem kell bemutatni, aki kicsit is figyelemmel kíséri  a magyar divatvilág történéseit. Számos tervezővel működött már együtt, csodás fejdíszeit és kalapjait évről évre láthatjuk a Budapest Central European Fashion Week kifutóján. Büszkék vagyunk, hogy alkotásai a legnagyobb magyar és nemzetközi divatmagazinok hasábjairól köszönnek vissza Ránk.

Sármán Nóra ruháit Vecsei kalapok koronázták meg a BCEFW-en

Zsófi 2016-ban alapította meg saját márkáját, melyet Vecsei Millinery névre keresztelt. A millinery kifejezés az angol milliner szóból ered, ami kalapkészítőt jelent. A fogalom egészen a középkorból eredeztethető, pontosabban a Milener szóból, ami akkoriban egy Milánóból, a divat- és textilkereskedelem bölcsőjéből származó embert jelölt. Két kiváló mester tanítványaként pallérozta tudását: Várhegyi Évától Budapesten, míg Philip Tracey-től Londonban leste el a szakma fortélyait. 

Vecsei stand a BCEFW-en

Repertoárjában a klasszikustól kezdve az egészen modern, élénk színű darabokig minden megtalálható. Kalapjainak különleges ismertetőjegye, hogy egy diszkrét márkajelzésen kívül semmilyen díszítőelem nem kapott helyet rajtuk. A márka nagy hangsúlyt fektet az egyedi megrendelésekre is, bárki ellátogathat a MARGOT-ba, ahol Zsófival konzultálva megszülethet álmai fejdíszének terve. 

Egyik kedvenc fazonunk

A városi, rohanós hétköznapokhoz kiváló választás a brand nemrég létrehozott ready-to-wear vonala, a TAU BUDAPEST. Az almárka is a már megszokott minőségben, 4 különböző fazonnal és színnel várja azokat, akik szeretnének egy kicsit kitűnni a tömegből egy jól megválasztott fejfedővel. A darabok több méretben,  azonnal elérhetőek, de a kínálat szezononként megújul majd.  

Egy elegáns TAU darab

Érdemes tehát figyelemmel követni a fiatal tervezőnő munkásságát, hiszen kalapjai üde színfoltjai a budapesti divatéletnek. Ha pedig legfrissebb alkotásaira is kíváncsiak vagytok, mindenképp látogassatok el március 12-én ZSIGMOND DORA showroomjába, ugyanis a két márka egy kellemes tavaszi estén mutatja be együttműködésük gyümölcsét! Részletek itt!

Képek forrása:

https://www.instagram.com/vecseimillinery/?hl=hu

Related Posts