Megjárta a MICAM kiállítást, mégis itthon tervez továbbra is a DYAN 

Megjárta a MICAM kiállítást, mégis itthon tervez továbbra is a DYAN 

Kirakat - 2020.03.07

      Európa legnagyobb cipő kiállítása kapcsán kérdeztük Polgár Diánát a márkáról és a hazai cipős szakmáról

     Beválogatták ugyanis a tizenkét feltörekvő cipőtervező közé 2019-ben, így egy több milliót érő, fél budapesti lakásnyi standon, illetve egy nagyszabású divatbemutatón (videó)mutathatta be legújabb téli kollekcióját nemrég Milánóban. 

A DYAN standja a 2020 februári MICAM Milano kiállításon. Fotó: DYAN

   Eddig elérhetetlen közelségbe kerülhettek szakemberekkel, buyer-ekkel a világ minden pontjáról. A számos új nemzetközi viszonteladó és megrendelés révén pedig hatalmas lehetőség adódik a márka nemzetközi piacának bővítésére. 

A DYAN standja a 2020 februári MICAM Milano kiállításon. Fotó: DYAN

    Ahogy Dia hangsúlyozza, az új megrendeléseket is a szombathelyi gyárból tervezik teljesíteni. A magyar Asso cipőgyár ugyanis a bölcsője a DYAN márkának. Itt tanulta ki a szakmát Diána, miután elvégezte a MOME divat- és textiltervezés szakát és döntött végleg a cipők mellett. Immár hét éve tart az együttműködés.

   Jelenleg egy személyben ő a tervező, a márka menedzsere és arca is, bár érzi, lassan jól jönne egy kis segítség. Rendkívül szerény, alázatos a szakma iránt, mégis tudatosan építi a márkáját. Egyelőre a maga ura kíván maradni, befektetésben nem gondolkodik. 

A tervező, Polgár Diána a MICAM Milano kiállításon.
Fotó: DYAN

   A jelenlegi gyárból ugyanis el tudják látni az újabb megrendeléseket, de amúgy sem gondolkodnak gyártókapacitás bővítésben, hiszen nem ez a cél. Hiába a nemzetközi terjeszkedés, szeretné a márkát a kis szériás, néhány darabból álló kollekciók vonalán megtartani. 

A LINDA modell a TINT kollekcióból. Fotó: DYAN

   Rutinos tervezőként, majd’ tíz évnyi tervezési gyakorlattal a háta mögött bátran keresi az újszerű megoldásokat. Alapvetően a forma inspirálja egy új tervezés során, majd ezt ötvözi a kényelmi elvárásokkal és a cipőtervezés kötött szabályaival. A praktikusság vezeti, mégis egy visszafogott vagányság jellemzi minden termékét.

   Megtalálta a helyét, az útját, a MICAM-mal pedig a legnagyobb szakmai álma valósult meg – így most kereshet egy újabb, magasabb célt, mondja nevetve.

   A mentorprogram és a munka mindenesetre tovább folytatódik, idén szeptemberben már a 2021-es nyári kollekciót mutatják be, ismét Milánóban. 

A CLIO modell a legfrissebb, INVERT kollekcióból. Fotó: DYAN

Gratulálunk az eddigi sikerekhez és drukkolunk  a továbbiakhoz!