Megérteni, megélni és továbbadni - ez a Matyodesign

Megérteni, megélni és továbbadni - ez a Matyodesign

Kirakat - 2020.03.10

A tíz éves Matyodesign egy példaértékű küldetést vállalt magára: a hagyományos tardi kézművességet egy kortárs designmárkában örökíti tovább.

   Sokan sokféleképpen dolgozzák fel a világban a helyi népművészetet, de legyünk őszinték, nem mindenkinek sikerül megtalálni a modern elvárások és a hagyományok közötti egészséges középutat.

   A Budapest és Tard között ingázó Váczi Rozi viszont mindkét világot a tenyeréből olvassa: gyerekkori élményeiből és a sokrétű személyes kötődéseiből építkezve autentikusan képviseli márkájával a helyi hagyományokat a kortárs világban. Megértve az aktuális igényeket és tiszteletben tartva a hagyományos kézműves tudás lényegi elemeit, olyan termékeket kínálnak a világnak, amik karakteresek, mégis praktikusak maradnak.

Fotó: Matyodesign

   Mára több mint 27 fős az alkotói csapat. Igazi mintapéldái a társadalmi felelősségvállalásnak és a fenntartható, etikus vállalkozásnak, ahogy a generációk közötti együttműködésnek is. A több mint 30 viszonteladói üzletben pedig falják a termékeiket a vásárlók.

Fotó: Matyodesign

Fotó: Matyodesign

    Idén bekerültek a Highlights of Hungary jelöltjei közé is, miközben elindult a Matyodesign home almárkájuk. Egy dinamikus, tavaszias kommunikációval és új termékpalettával vágnak neki az új szezonnak, miközben a cél nem változott: eljuttatni a tardiak életigenlését minél több emberhez. Az egyedi, kézzel készült termékekkel pedig megőrizni egy közösségi tudást az utókor számára.

   A küldetés mélységét mutatja, hogy  a termékeiken túl a tardi mindennapokat, sőt még a helyi fánk receptjét is szívesen megosztják a közönséggel. Egy egynapos kiránduláson például megismerhetitek a hímzőasszonyokat, a tardi életérzést, és kiszakadva a hétköznapi mókuskerékből, feltöltődhettek valódi, emberi találkozásokkal.

Irány Tard!