Magazin, Design-ügy, Kirakat

Madarat tolláról, embert kitűzőjéről

Olovka OK kitűző

Tudasd a világgal aktuális hangulatod vagy véleményed egy kitűzőn keresztül. 

A pinek népszerűsége hullámzó itthon. A ma már OLOVKA néven futó, korábban PopularPins viszont rengeteget tett azért, hogy újra divatba hozza az újhullámos kitűzőket.

Bár hatalmas őrjöngés nem övezi egyelőre a pin-eket itthon, ma már azért egyre több márka, tervező kollekciójában megjelenik a kitűző.

Pedig rendkívül hasznos kis kiegészítő, ami nem csak esztétikai funkciót tölthet be a ruházatunkon. Komoly társadalmi témák melletti kiállást, egy hobby közhírré tevését és számos egyéb ügyet is tudunk kommunikálni ezeken az apró tárgyakon keresztül.

Közösségi jelkódok tehát, amik mélyebb információt hordoznak, mint maga a minta, amit megjelenítenek.

Udvardi Ramóna, a PopularPins és az OLOVKA alapítója pontosan tisztában van ezzel, ezért is állt ki fontos ügyek mellett a saját kitűzőin keresztül.

Lady Boss

A Lady Boss kampányt azért indította útjának, hogy felhívja a figyelmet a nők önbizalom-problémáira. A pint egyfajta mentális megerősítésnek szánja, akár magának vásárolja egy hölgy, akár ajándékba kapja. Az üzenet ugyanaz: különleges és értékes vagy, légy magadra büszke mint nő!

Apró kis jel, mégis hatalmas löketet adhat a viselőjének. Ha te is ismersz olyan nőt, aki megérdemelne egy elismerést, ajándékozd meg ezzel a szuper kiegészítővel.

MaternityPins set

Szabó Zsófi grafikusművész saját tapasztalataiból is építkezett, mikor megtervezte ezt a kismamáknak és kispapáknak szóló kitűző-kollekciót.

Azon kívül, hogy a büszke szülők világgá kürtölhetik örömüket, praktikus haszna is van a kollekciónak: azt üzeni, hogy vigyázz rám, mert épp más állapotban vagyok, fáradt vagyok testileg-lelkileg. Nem azért nem adom át a helyem a villamoson, mert nem akarom, hanem mert nincs rá erőm.

A kör alakú pinen egyébként állítható a nyíl az aktuális hangulat szerint. Jó volna tömegesen rászokni erre a kitűzőre, számos kínos beszélgetést, vagy kényszeredett mosolyt megspórolnánk vele magunknak és egymásnak.

Tegyünk azért, hogy a világ egy jobb hely legyen!

Fotók: OLOVKA

Related Posts