Kirakat, Magazin

Környezetvédelmi kisokos

Ma ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, de természetesen ezt nem az jelenti, hogy csak ezen a napon kell odafigyelnünk szokásainkra. Földünknek egész évben szüksége van ránk, hiszen közel egy millió növény- és állatfaj áll a kihalás szélén. Az ENSZ már 1974 óta igyekszik felhívni figyelmünket a környezettudatos életmód fontosságára egy kiválasztott ország aktív részvételével. Az idei világnap házigazdája a dél-amerikai Kolumbia lett. Ez a biológiában jártasoknak nem meglepetés, hiszen az ország rendkívül gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik, melynek megóvása kiemelten fontos ügy.

Számunkra is létfontosságú bolygónk védelme, ezért itt a Designia felületén összegyűjtöttünk nektek pár hasznos dolgot, ami segítségetekre lehet, ha ti is szeretnétek változtatni, és egy zöldebb, ökotudatosabb életre váltani.

Mindenek előtt tájékozódjatok!

Rendkívül sok praktika kering az interneten, melyek hasznossága sokszor megkérdőjelezhető, így a kezdetekkor nehéz kiigazodni a környezettudatosság útvesztőjében. Ilyenkor mindenki örülne, ha egy biztos kéz vezetné és a megfelelő tippekkel látná el a zöld életmódváltáshoz. Az első lépések megtételéhez hoztunk nektek három véleményvezért, akik elkötelezettek a fenntartható élet iránt.

Elsőként Wertán Sárát említenénk, akit @aboutahome néven találtok meg Instagramon. Sára bájos otthonába enged betekintést és eszméletlenül jó ötleteket ad követőinek, napról napra tanulhatunk tőle valami újat. Az útmutatásával ti is elkészíthetitek teljesen bio krémdezodorotokat vagy a saját ízléseteknek megfelelő illatú, természetes öblítőt.

Bitay Andi oldala (@andibitay) is egy kincsesbánya. A megrögzött minimalista édesanya blogot vezet és podcasttal is jelentkezik, így ha valaki, akkor ő tényleg mindent tud a zero-waste létről.

Ha a fenntartható divat iránt érdeklődtök inkább, akkor Mengyán Eszter a ti emberetek. Újságíróként és színtanácsadóként már évek óta a környezettudatos öltözködés nagykövete és a Holy Duck! blog  megalkotója. Eszter, többek között arról is mesél oldalán, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtött az alatt az egy év alatt, amikor nem vásárolt magának új ruhadarabot. Megéri bekövetni Instagramon is, hiszen a segítségével nektek is könnyedén lehet zöld gardróbotok!

Szerezzétek be!

Abban az esetben, ha már minden információ a birtokotokban van a témában, akkor ideje beszereznetek a megfelelő kellékeket is új, zöldebb életmódotokhoz. Mutatunk nektek pár üzletet, ahol nyugodtan nézelődhettek.

A Zero Hero webshopja a legjobb a kezdeti lépések megtételéhez. Termékeik segítségével fokozatosan válthattok át a hulladékmentes életvitelre. Ne feledjétek, minden az apró változtatásokkal kezdődik!

Ha a bevásárlást is tudatosan szeretnétek lebonyolítani, akkor látogassatok el a Ligeti Bolt weboldalára, ahol csomagolásmentesen tudjátok belepakolni virtuális kosaratokba a szükséges élelmiszereket.

Amennyiben a fürdőszobátokban is a természetességre törekedtek, de nincs időtök elkészíteni saját termékeiteket, akkor a legjobb, ha a egy natúrkozmetikai márka mellett teszitek le a voksotokat. A Soins-nál mindent megtaláltok, ami elengedhetetlen egy tökéletes arcápolási rutin kialakításához. A 100% natúr összetevőknek pedig garantáltan hálás lesz a bőrötök!

Végezetül, ha a fenntarthatóság jegyében frissítenétek fel ruhatáratokat, akkor olvassátok el egyik korábbi cikkünket, illetve kukkantsatok be szombaton a Dürer Kertbe a Gardrób Közösségi Vásárra!

Reméljük sok hasznos tippel láttunk el titeket és most már bátran vágtok bele egy új, zöldebb élet megvalósításába!

Related Posts