Kulissza

Jolie – Villáminterjú

1. Miért épp ezt a design-vonalat, desing-területet választottad mint alkotási technika? Hogy alakult ez az életedben?

Évekkel ezelőtt aktívabb-sportosabb életmódra váltottam és azt vettem észre, hogy lecserélődik a ruhatáram. Előnyben részesítettem azokat az anyagokat, amelyek kényelmesebb, szabadabb mozgást biztosítanak. Az általam favorizált anyagokból készült ruhák azonban nem voltak elég színesek, az öltözködési stílusomtól pedig végképp távol álltak. Ekkor fogalmazódott meg a gondolat, hogy az új igényeknek megfelelő ruhákat varrjunk, hiszen nagyon sokan élnek aktív életet.

2. Mit jelent neked a márkád, a termékeid?

Az általam létrehozott márka, a jolie fő értékeinek a funkcionalitást, a minőséget, az egyediséget, a színeket és a variálhatóságot tekintem. Célom olyan ruhák készítése, amelyek a felhasznált anyagoknak és az alkalmazott szabásvonalaknak köszönhetően komfortosak, ugyanakkor ezek a szabásvonalak stílust is adnak a megjelenésnek, a színek pedig élettel, harmóniával telítik meg.

3. Inspirálódni sokféleképp lehet, neked hogy megy ez aleghatékonyabban és hol?

Az inspiráció bárhol és bármikor megtalál, az új ruhafazonokat megihlette már egy általam kedvelt régi darab, egy vásárló kérdése, de szeretem a jól bevált fazonokat tovább gondolni akár új anyag vagy ruha formájában.

4. Ha váltanod kellene szakmát, mire váltanál és miért?

Ha váltanom kellene, a sportok irányába orientálódnék – amatőr országúti biciklis vagyok, minden érdekel, ami ezzel a tevékenységgel összefüggésben áll.

5. Mi foglalkoztat most leginkább, mint alkotó?

Minden szezon új színeket hoz, én pedig a munkám egyik legjobb részének ezt tartom – tobzódni a színekben és anyagokban. Legszívesebben minden ruhámat ezer színben elkészíteném.

6. Kedvenc színed? Kedvenc formád?

Most éppen a rózsaszín a kedvenc színem, annak is két árnyalata: a finom púder rózsaszín és az élénk pink. A ruháimon is látszik, hogy az egyszerű formákat szeretem, de ha nem ruhákban gondolkodunk, akkor a kedvenc formám gömb a maga tökéletességével.

7.  Legfontosabb példaképed, meghatározó szakmai támpontod?

Példaképem tervezőként Coco Chanel, imádom a fekete-fehér összeállításait, a gyöngyeit. Izgalmas korban élt, bátran ment a maga feje után, kitartó volt és tántoríthatatlan.

8. Könyv, amit épp olvasol?

Mindig több könyvet olvasok egyidejűleg, van könyvem vidám napokra, szomorkás időre, olyan napokra, amikor több időm van olvasni és olyanokra is, amikor csak rövid időre tudok kikapcsolódni. Most éppen a Bűn és bűnhődést olvasom, lassan haladok vele, nagyon nehéz olvasmány, mert nagyon szemléletes a főszereplő vívódásának leírása, illetve ezt a könyvet nem lehet egy fél órára csak úgy felkapni. Másik opcióm jelenleg a Galaxis útikalauz stopposoknak, ami egy könnyed, jó humorú történet, aminek ráadásul nincs vége ott, ahol a film véget ér.

Galériánkban hoztunk nektek pár kényelmes jolie darabot:

Related Posts