Design-ügy

Gyertek velünk a legendás Dior-kiállításra!

Ebben a nehéz időszakban sajnos szeretett kiállításaink is zárva tartanak, így nem tehetünk mást, mint virtuálisan csillapítjuk kultúrszomjunkat. Szerencsére a világ vezető múzeumai segítenek átvészelni ezt a helyzetet, egyre több tárlat válik online elérhetővé. Ennek köszönhetően most ti is ellátogathattok a Christian Dior: az álmok tervezője című kiállításra!

Forrás: V&A

Sokan az év tárlatának nevezték a Victoria & Albert Museum tavalyi válogatását, mely a legendás divattervező, Christian Dior életművét és örökségét mutatja be. Az elmúlt 70 év munkássága többek között olyan zseniális, és már-már ikonikussá vált ruhadarabokat foglal magába, mint a Margit hercegnő 21. születésnapjára készített báliruha vagy Jennifer Lawrence Oscar-gálán viselt estélyije.

Annyira nagy sikere volt az eseménynek, hogy a londoni múzeum a júliusi záró dátumot szeptemberre módosította, de még így is sokan lemaradtak a látványos kreációkról. Most a Diornak hála ti is végigjárhatjátok otthonotok kényelméből a több mint 500 tárgyat és 200 öltözéket tartalmazó exkluzív kiállítást. A közel egy órás virtuális túrán maguk a kurátorok, Florence Müller and Olivier Gabet lesznek a vezetőitek. A gyönyörű ruhadarabok mellett pedig számos eredeti vázlatot és archív fotót is láthattok és bepillanthattok a tárlat előkészületeibe is.

Nem is szaporítjuk a szót, lépjetek be a francia divatház világába:

https://www.youtube.com/watch?v=FLWDWzMrkBE&feature=emb_title

Forrás: Harper’s Bazaar, V&A