Kirakat, Magazin

Formabontó kerámiák és porcelánok bohém lelkűeknek

Kokomo kerámia

Kerámia sorozatunk ezen összeállításában extravagáns, rendhagyó magyar designer tárgyakat vonultatunk fel. 

Ki mondta, hogy a kerámia unalmas?!

SUSU keramika

Bodnár Flóra és Asbóth Szaffi közös márkája egyszeri és megismételhetetlen tárgyak sorozatát takarja. Igazi szabad alkotások eredményei, amikben tükröződik az alkotók vidámsága és az élet sokszínűsége. 

Nem csak a termékek mintái, de a formái is extravagánsak. Aszimmetriájukkal, esetleges alakjukkal egyaránt játékos és dinamikus megjelenést adnak a vázáknak, a bögréknek és a tálaknak. Felszabadítóan szabálytalanok.

Ha te is kipróbálnád magad keramikusként, érdemes követni őket, mert rendszeresen tartanak workshopokat is Budapesten.

Fotók: SUSU keramika

Rebu Ceramics

Rácz Rebeka alkotásai az agyaggal való játékról szólnak. Nem követ semmiféle standardot, egyszerűen formába önti az aktuális gondolatait, érzéseit, benyomásait. 

Termékeinek minden részlete az önfeledtségről, a szabadságról és az életigenlésről tanúskodnak, amit azonnal megérzel, ha kézbe veszed őket. Szinte megmozdulnak a tárgyak, annyi bennük a dinamika mind a formát, mind a színvilágot tekintve. 

Ha feldobnád az otthonod néhány “izgága” dekorációs tárggyal, nála biztosan találsz majd ilyet. 

Fotók: Rebu Ceramics

Virágéknál

Egy illusztrátor alkotásai porcelánon. Papp Virág alapvetően grafikus végzettségű, de rajzait többféle hordozó felületen is beszerezheted. Többek között porcelán bögréken is. 

Ha rajongsz a rajzaiért, de még nem vagy biztos abban, hogy minimalista, lényegre törő és igazán vagány mintáit magadra tetováltasd, keresd porcelántárgyait. 

Fotók: Virágéknál

kokomo ceramics

Glaser Eszter friss márkájának indulása az ikebana rajongók számára fantasztikus hír.

A tervező szoborszerű, az előbbi designerekhez hasonló, naiv stílusú tárgyai remek dekorációk a lakásban, de növényekkel, egyéb tárgyakkal kombinálva is jól működnek.

Fotók: kokomo_ceramics

Related Posts