Slide toggle

Általános szerződési feltételek

Adatkezelési tájékoztató

Jelen szerződés feltételei a designia.hu című internetes oldal használatára, illetve  az oldalon megvalósuló internetes vásárlásra vonatkoznak.

Az oldal és a webshop jogszerű működtetésének felelőssége  a Designia Kft. jogkörébe tartozik.

Az oldalra történő regisztráció során – legyen az vásárlói adatlap vagy tervezői/márka adatlap –  megadott adatok valóságtartalma a regisztráló fél felelősségébe tartoznak. Az azokban esetlegesen felmerülő hibák kijavítása ezért szintén a regisztráló fél felelőssége. A hibás információból származó esetleges károkért, kellemetlenségekért az oldalt üzemeletető cég nem vállal felelősséget.

A regisztráció során megadott felhasználói nevet és belépési jelszót kérjük, tartsa biztonságban, illetéktelen személynek, harmadik félnek ne adja ki. A regisztrált, védett adatokkal az oldal vásárlás folyamatának megkönnyítését és egyszerűsítését segíti elő.

Az oldalunk meglátogatásával, a termékek és szolgáltatások közötti válogatással, illetve a kínált termék(ek) megvásárlásával egyben a vásárló elfogadja a honlapunk tartalmát és felhasználási feltételeit, azokkal egyetért és magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el. Az oldal felhasználási feltételei kapcsán a változtatás jogát fenntartjuk, erről a megfelelő helyen tájékoztatást adunk. A korábbi Általános Szerződési Feltételeket az oldalon PDF formátumban elérhetővé tesszük.

Vásárlóinknak

Vásárlás előtt, kérjük, tájékozódjon alaposan a feltételekről!

Minőségbiztosítás

Mivel a honlap és webshop üzemeltetője se nem készítője, se nem tulajdonosa  a felületen megtalálható termékeknek, így azok minőségét szavatolni nem tudja. Törekszünk arra, hogy kínálatunkban a legmagasabb minőségű termékeket válogassuk be, a minőség teljeskörű biztosítása azonban felelősségünkön és jogainkon felül áll.

Termékböngészés és kiválasztás

A Vásárlónak lehetősége van a termékkínálatból a számára legmegfelelőbb terméket a keresési felületen vagy a menü segítségével kiválasztani, arról a termékre kattintva részletes információkat megtudni (például név, márka, tervező, alapanyagok, méret, súly, ár, szállítási lehetőségek, illetve további fényképek).

Vásárlás folyamata

A megvásárlás folyamatát a Vásárló a Kosárba feliratú gomb megnyomásával indíthatja el, ezzel a virtuális kosarába helyezi a kiválasztott terméket és a mennyiséget. Amennyiben tovább szeretne vásárolni, megteheti, a kiválasztott termékek a jobb felső sarokban található kosár ikonnal elérhetők maradnak. Amennyiben a vásárlás véglegesítése mellett dönt, akkor a kosár ikonra kattintva szerkesztheti a terméklistáját (például törölhet belőle, mennyiséget módosíthat). A termékek árán felül külön kerül feltüntetésre az aktuális szállítási költség. A kosár automatikusan kiírja a végösszeget. Végül a Vásárlás  gombra kattintva véglegesítheti a listát és a rendszer átvezeti  a banki felületre. (A Vásárlás csak a jelen Általános Szerződési Feltételek mindenkori elfogadásával lehetséges.) Itt megadva a megfelelő vásárlói adatokat, a Fizetés gombbal megvásárolja a termék(ek)et.

A fizetéssel egy időben a 2001. évi CVIII. törvény értelmében a  megrendelés részletei automatikus emailben eljutnak a tervezőhöz és a webshop üzemeltetőjéhez is, illetve visszaigazoló emailt küld a rendszer a vásárlásról a Vásárlónak is, a számlával együtt.

A megrendelést postázó tervező/cég kizárólag a szállításhoz, kézbesítéshez szükséges adatokat kapja kézhez.

A vásárlás regisztráció nélkül is elvégezhető, ugyanakkor ebben az esetben is kötelező megadni a számlázáshoz szükséges információkat. Amennyiben az adatok kitöltése alatt a Saját fiók létrehozása opciót választja a Vásárló, a jövőbeli vásárlásokhoz elmentheti adatait és beállításait, hogy a következő vásárlás(ok) esetén még egyszerűbb legyen az adatmegadási folyamat. Regisztrált vásárlóink bármikor visszanézhetik korábbi vásárlásaik adatait a saját fiókjukban, ezzel megkönnyítve a kedvelt tervezők, márkák és termékek visszakeresését.

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fenti folyamat során megadott adatok valóságtartalmáért a vásárló fél felel, a hibásan feltüntetett adatokért a szolgáltató fél felelősséget nem vállal.

Amennyiben a gyanú felmerülne, vagy tudomást szerzel arról, hogy illetéktelen használja a fiókját, saját érdekében kérjük, törölje profil oldalát, vagy egyéb biztonságos módon törekedjen arra,  hogy mielőbb  megszüntesse a problémát.

Árak

Az oldalon megjelenő árak a vásárlás pillanatában érvényes árak, amelyeket minden esetben feltüntetünk a termékek részletes bemutatása során. Az árak bruttó értéket jelentenek, így azok az ÁFA-val együtt értendők. A szállítási költség külön tételként szerepel a termék alatt.

A rendelések feldolgozása

A kifizetet termék(ek)ről a fizetés pillanatában automatikus megrendelő emailt kap a Tervező és a honlap üzemeltetője is. Illetve a Vásárló a vásárlás során megadott email címére egy visszaigazoló email kap a vásárlás adataival és várható szállítási, átvételi időponttal. Az automatikus email egyben tartalmazza a vásárlásról szóló számlát is, amelyben megtalálhatóak az egyes termékek hivatkozási  kódjai is, melyek az esetleges panasz vagy visszacserélés során azonosítják a terméket.

Amennyiben a vásárló 2 órán  belül nem kap visszaigazoló emailt, kérjük, keressen fel minket emailben a Kapcsolat menüben található Panaszkezelés tárgyú email formátumban.

Fizetési feltételek

Áruházunkban kizárólag bankkártyás fizetéssel történő vásárlásra van lehetőség. A fizetés során az OTP  Bank  Simple Pay felületén a bankártya adataid megadva történik a fizetés.

Szállítás-átvétel

A mindig aktuális iszállítási díjat a termékek alatt feltüntetjük az adott vásárlásnak megfelelően.

Szállítási idő: a szállítási idő minden esetben a termék részletes bemutatásánál jelenik meg. Ugyanis a szállítási idő függhet a termék jellegétől, a raktározásától és még számos más tényezőtől, ezért ezt minden termék esetében eltérő lehet. Rendkívül fontos ezért, hogy a vásárlás során adataid megadásánál olyan (remélhetőleg) telefonos elérhetőséget, illetve kiszállítási címet adj meg, ahol a csomag átvételével kapcsolatban elérhető és viszonylag rugalmas vagy. A megjegyzés rovat kitöltése ajánlott, amennyiben a megadott cím nem egyértelmű,  vagy valamilyen körülmény okán a szállítás során különleges igény áll fenn. Bizonyos termékek esetében előfordulhat, hogy előrendelhető, így a szállítási idő hosszabb, mert tartalmazza az elkészítést is.

A szállítástól való elállás

A szállítástól való elállásra a Fizetést követően már nincs lehetőség.

Szerződéskötés feltételeire vonatkozó tájékoztatás

A szerződéskötés nyelve magyar.

A szerződések írásban megkötött szerződésnek minősülnek.

A szerződések nem kerülnek egyedi módon iktatásra.

Elállási jog

Amennyiben  a Vásárló a terméket szeretné visszacserélni, vagy azonos értékű és típusú, de más attribútumú termékre cserélni (például s méretű pulóver l méretű verzióját szeretné), akkor a tervező a készlete és kapacitása erejéig köteles ennek az igénynek eleget tenni. Mivel többségében kis szériás, vagy egyedi termékekről van szó, ezért a cserét nem tudjuk mindig szavatolni. Amennyiben pénzvisszaigénylést szeretne, azt a kézhezvételtől számított 7 naptári napon belül jelezheti a webshop üzemeltetőjének a Kapcsolat menüpontba. A terméket csak eredeti, hiánytalan mennyiségi és minőségi állapotában van módunk visszavenni és az értékét visszautalni. A szállítási költség értékét nem áll módunkban visszautalni. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.

 

A webáruház köteles a megrendelő által a termék vásárlási árát (szállítási költség nélkül) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A visszatérítendő összeget a panaszkezeléskor  megadott bankszámlaszámra utalással térítjük vissza. A postaköltséget ebben az esetben nem áll módunkban megtéríteni.

A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket (különösen, de nem kizárólagosan szállítási díj). A Vásárlót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A webáruház elállás esetén követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a vásárló kártérítésre kötelezett.

Amennyiben a termékről a felbontás során a kézbesítést végző személy ( kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról, illetve a https://kereses.magyarorszag.hu/jogszabalykereso oldalról. A termék a panaszkezelés során egyeztetett címre küldhető vissza.

Hírlevél

Vásárlónak lehetősége van feliratkozni a designia.hu által rendszeresen kiküldött hírlevélre, amelyben tájékozódhat az oldalon megjelenő termékekről, tervezőkről.

Tulajdonjoggal kapcsolatos rendelkezések

A webshopban megvásárolt áru a vételár teljes kifizetéséig a tervező, márka tulajdonában marad.

A designia.hu weboldal és webshop a Designia Kft. tulajdona. Az oldalon fellelhető tartalom (a termékek kivételével) a Designia Kft.  szellemi tulajdona,  szerzői jogi védelem alatt áll. A webshopban megjelenő termékek és a róluk szóló képek, leírások a tervezők, márkák tulajdonát képezik, azok másolása, jogtalan felhasználása törvénybe ütközik.

Szellemi tulajdon védelme

A designia.hu című oldal és márka arculata, technikai, vizuális és egyéb megoldásai kizárólag a Designia Kft. szellemi tulajdonát képezik. A megjelenített termékek, márkák és szolgáltatások vizuális megjelenítését elősegítő fotók, arculati elemek pedig a tervezők, márkák engedélyével, az értékesítés folyamatában alkamazhatók a cég által. Ettől függetlenül minden termékleírás, megoldás, vizuális tartalom és a termékek önmagukban is a mindenkori tervező szellemi tulajdonát képezik. Ezért bármiféle hamisítás, másolás vagy utánzás szigorúan tilos és büntetendő.

Vis Maior helyzet

Az oldal üzemeltetője fenntartja a jogát arra, hogy amennyiben nem várt káreset vagy a fentieket érintő szolgáltatások elvégzésében akadályozó körülmények állnak elő, nem kötelezhető kártérítésre. Ugyanakkor az üzemeltető vállalja, hogy a hibákat a lehetőségekhez mértena  legrövidebb időn belül elhárítja és megoldást talál a további zavartalan működésre.