Magazin

2020-ban is Budapest Design Week!

Ebben az évben sem maradunk Budapest Design Week nélkül: októberben bár rendhagyó módon, de visszatér kedvenc alkotói programsorozatunk! Igaz az esemény csak ősszel kerül megrendezésre, a jelentkezés azonban már javában zajlik, idén is mindenki kivétel nélkül beadhatja pályázatát. Jó hír, hogy a szervezők úgy döntöttek, térítésmentesen kínálják fel a jelentkezés lehetőségét.

Ugyanakkor a járványhelyzetre való tekintettel a rendezés módja kicsit eltér a megszokottól: az eddigi offline kiállítások és előadások – néhány kivétellel – az online térbe helyeződnek át. Természetesen most sincs témamegkötés, az alkotók szabadon ötletelhetnek, de ha kedvük tartja, csatlakozhatnak az idei év központi tematikájához: a körforgásos gazdasághoz!

Tartsd körforgásban!

Nem is találhatott volna jobb témát a Magyar Formatervezési Tanács a 2020-as Design Week-re! Napjaink aggasztó problémája a fenntarthatóság és Földünk megóvásának kérdésköre, mely nagyban érinti hazai designereinket is. A már említett körforgásos gazdálkodással csökkenteni lehetne a bolygónkra gyakorolt nyomást.  Ha az alkotók ebben a modellben gondolkodnának az azt jelentené, hogy már a tervezés kezdetleges fázisában megoldást keresnének a termék újrahasznosítására és mint lehetséges jövőbeli alapanyagként tekintenének rá, így minimalizálva a jövőbeli hulladéktermelést.

Elbírálás szempontjai:

-újszerűség
-exkluzivitás
-egyediség
-kreativitás
-relevancia
-szakmai minőség
-online formátumokra kifejlesztett programok előnyben

Jelentkezés

Aki pályátni szeretne, az küldje el ötlete részletes leírását augusztus 17-ig a designhet@designhet.hu e-mail címre „Design Week Budapest jelentkezés” tárggyal!

További információ és a jelentkezési feltételek itt.

Forrás: Design Week Budapest

 

Related Posts