Magazin, Tervezők a márkák mögött

2/24 – Kis Hungarikumhatározók Szabó Zsófitól

adventi naptár 4. nap kis hungarikumhatározó

Ma reggel egy igazi görbe tükör érkezik a designia.hu adventi naptárában.

Mosolyogjunk büszkén magunkon és nemzeti kincseinken, miközben ezeket a megunhatatlan és frappánsan illusztrált kis könyvecskéket lapozgatjuk.

Ami

Nem is egy, hanem egy egész sorozatról beszélünk valójában. Kezdődött ugyanis egy könyvvel, aztán bővült és bővült a kollekció egészen addig, míg ma már tíz kötet érhető el magyarul, angolul, németül, olaszul és még japánul is!

Válassz a témák közül és csodálkozz rá arra, ami annyira természetes, hogy már-már észre sem vesszük: Balaton-, a Piac-, a Fürdő-, a Kocsma-, a Közhely-, a Pálinka-, a Puszta-, a Találmány-, a Konyha-, és a Borhatározó.

Ahogy

Szabó Zsófi egyetemi diplomamunkájaként készítette az első Kis Hungarikumhatározót. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen grafikusként végzett tervezőt régóta foglalkoztatták a magyar kultúra értékei, így nem volt kérdés, hogy ezt a témát dolgozza fel a záró munkájában.

Írók, újságírók segítségével összegyűjtötte azokat a tipikus elemeket, amiket mi, magyarok gondolunk magunkról. A humoros történetekhez pedig beszédes illusztrációkat készített a könyveiben.

Amiért

Zsófi egyik első sikerei közé tartozik a Kis Hungarikumhatározók sorozat. Friss diplomásként máris kiadták könyvét és szépen ívelt felfelé a termék és vele együtt Zsófi karrierje is.

A Zsófi Szabo Design márka alatt minden megrendelése, munkája során ugyanúgy a történetet, a mögöttes értéket keresi és igyekszik a munkáiban megjeleníteni, mint ahogy tette azt a Kis Hungarikumhatározók esetében is.

Fotók: Zsofi Szabo Design

A Designia Adventi Naptáráról ITT olvashatsz.

Related Posts